Sensei


Peter Thoon - 4de Dan

Peter is begonnen met het jiu jitsu in augustus 2001 in de club in Leffinge Yukio Tani Arashi onder leiding van Patrick Daeleman (3de dan). Al vlug liet hij zijn toenmalige sport judo "in de steek" om zich volledig toe te leggen op het jiu jitsu. Na 3 jaar intens trainen met een gemiddelde van driemaal per week en talloze stages in binnen- en buitenland kon Peter op 27 augustus 2004 zijn examen voor bruine gordel met succes afleggen onder toezicht van Sensei Leslie Ottoey.

Ook is Peter actief op de verschillende competitiestijlen in het jiu jitsu. Hij heeft onder andere al meerdere malen gouden, zilveren en bronzen medailles gewonnen op nationale en internationale competities in de disciplines groundfight en random attacks.

Ondertussen was er in Koekelare een 2de dojo geopend van de moederclub in Leffinge met als verantwoordelijke Peter. Dit kwam door aanleiding van een succesvolle zelfverdedigingscursus. Na 2 jaar een aparte dojo te hebben in Koekelare onder leiding van Patrick Daeleman werd het tijd om op eigen benen te gaan staan. Dit kon niet zonder slag of stoot en heeft als gevolg dat Patrick Daeleman met zijn club onze federatie heeft verlaten. Toch blijft Peter zijn voormalige sensei van harte te bedanken voor de uitstekende begeleiding tot zijn bruine gordel.

Op 3 december 2006 deed Peter een poging om zijn zwarte gordel 1ste Dan te behalen. Hij slaagde in zijn opzet en kan zichzelf nu als Sensei laten aanspreken.

In december 2008 slaagde hij in zijn examen voor 2de Dan. Na een bewogen jaar 2009 kon hij zijn activiteiten verleggen naar de dojo van Leffinge. De club werd als het ware opnieuw geboren onder dezelfde naam Yukio Tani Yoshiki met een nieuw bestuur.  Het aantal leden die we nog over hadden in Koekelare is op 1 jaar tijd verdrievoudigd. De club blijft groeien, niet alleen in aantal leden maar ook in Kwaliteit van de lessen. Om deze kwaliteit hoog te houden komen op regelmatige tijdstippen hogere Dan graden les geven in de club.

Er werd opnieuw gestart met een aparte training voor de juniores waarbij we konden rekenen op een 10 tal starters vanaf de eerste les in september 2009.

In de loop van 2010 zijn er voor de leden opnieuw enkele belangrijke gordels te verdienen. Het is zelfs realistisch dat één van de leden zijn zwarte gordel 1ste Dan behaalt.

Intussen is op 4 december Stani Van Hecke 1ste Dan geworden

Sensei Peter heeft op 27 mei 2012 succesvol zijn examen voor 3de Dan behaald.

Op 29/05/2018 heeft Sensei Thoon Peter zijn examen voor 4de dan afgewerkt met een goed resultaat. Sinds 29 mei is onze hoofdtrainer trotse drager van de Yondan graad.