Wat is Jiu Jitsu


Jiu jitsu legt de nadruk op de verdediging en niet op de aanval. 'Jiu' betekent 'zacht' of 'soepel' en 'jitsu' betekent 'vaardigheid' of 'kunst'. De letterlijke vertaling van jiu jitsu is dus 'zachte kunst' of 'soepele vaardigheid'.

Dit betekent niet dat de sport pijnloos of ongevaarlijk is. Bij gevorderden kan het er hard - maar altijd gecontroleerd - aan toe gaan.

Het is een zelfverdedigingskunst waarmee je in een paar seconden een aanvaller kunt controleren en/of uitschakelen.

Jiu jitsu is niet alleen een zelfverdedigingskunst, maar een zeer complete budokunst voor jong en oud.
In het jiu jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals bijvoorbeeld atemi's (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.

Yoshiki Dojo


Bij ons leert u de kunst van zelfverdediging. U leert jezelf te verdedigen in elke denkbare situatie. Situaties gebaseerd op het hedendaagse straatgeweld.

Ook heeft men de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende competitiestijlen waar wij op geregelde basis op trainen in onze dojo. Stage's zowel in Binnen- als in Buitenland worden georganiseerd door onze Federatie. Onze club gaat ook meerdere malen per jaar uitwissel trainingen gaan doen met andere clubs binnen het jiu jitsu maar ook buiten onze eigen gevechtskunst.

Discipline en respect staan bij ons centraal. Kortom, een heel toffe sport waarbij je uw conditie en zelfvertrouwen sterk kan verbeteren.